+ 387 39 705 442       + 387 39 705 631

Kozmetičar


Kozmetičari pomažu ljudima da postignu i očuvaju zdrav i lijep izgled, njegujući kožu i ispravljajući nesavršenosti lica i tijela koje nisu u domeni medicine. Većina kozmetičara radi u kozmetičkim salonima. Njihovi poslovi obuhvaćaju njegu kože lica i tijela, oblikovanje tijela i šminkanje.

Kozmetičari čiste kožu lica i tijela i uklanjaju suvišne dlačice (električnim putem, toplim voskom). Laserom i drugim metodama uklanjaju bore, strije i sitne ožiljke. Neki kozmetičari bave se i pripremom kože za estetske operacije te njegom nakon operativnih zahvata.

Ljudi sve češće traže pomoć kozmetičara kad se žele uljepšati šminkom za posebne prigode (vjenčanja, promocije, svečanosti). Kozmetičari će tada, ovisno o prigodi, osobi i fizionomiji, naglasiti lijepe crte lica (dekorativna šminka) ili eventualno ispraviti nedostatke i vizualno promijeniti crte klijentova lica (korektivna šminka), kako bi osoba izgledala što ljepše.

Neki se kozmetičari zapošljavaju u prodaji kozmetičkih preparata (parfumerije), neki organiziraju edukacijske tečajeve, a neki vode savjetodavne televizijske i radijske emisije ili surađuju s različitim časopisima.

Nakon završene škole polazniku se pruža mogućnost daljnjeg prekvalifikacije u druga zanimanja po želji.

LITERATURA:

Knjige, priručnici i radni materijali osigurani su u Privatnoj srednjoj strukovnoj školi LIBAR

DOKUMENTACIJA ZA UPIS:

  • rodni list
  • ovjerena kopija osobne iskaznice
  • potvrda o mjestu prebivališta (CIPS)
  • original ili ovjerena kopija svjedodžbi ranije završene škole (svih razreda + završna)