Iako postoje višestruke prepreke, među ženama u BiH raste interes da se bave poduzetništvom.

Ograničene ekonomske prilike i sve veće siromaštvo povećavaju motiviranost žena, posebno žena koje su na čelu domaćinstva, da razmotre mogućnost poduzetništva kao načina ostvarivanja prihoda.

Tako imamo situaciju u BIH da četvrtina svih poduzeća pripada ženama. Nesolventnih poduzeća koje vode žene je daleko manje od muških, dok 44 posto zaposlenih radi u poduzećima u kojima su žene vlasnice, suvlasnice ili su na rukovodećim mjestima. Od ukupnog prihoda skoro 40 posto otpada na poduzeća u ženskom vlasništvu

S obzirom na njihovo ograničeno iskustvo, kapital i mogućnosti, firme u vlasništvu žena se obično bave trgovinom, rukotvorinama i uslugama. Vlade u BiH, donatori i nevladine organizacije stoga trebaju veću pažnju posvetiti jačanju njihovih vještina poslovanja i upravljanja; izgradnja mreža ženskih organizacija i poslovnih žena kao podršku potencijalnim poduzetnicama; olakšavanju dobivanja kredita za žene; širenju informacija o tome kako pristupiti financijskim tržištima; i podizanju svijesti o uzorima – ženama poduzetnicama koje su uspjele usprkos društvenom sistemu vrijednosti i birokratskim preprekama.

Pozivamo sve žene poduzetnice da nam se jave u slučaju da žele obrazovati svoj kadar kao i sve ostale žene kojima je potrebna naša usluga kako bi stekle uvjete za lakše zaposlenje. Svi savjeti i preporuke su dobrodošle od Vaše strane kako bi Vam pomogli na Vašem putu i tako ojačali poziciju žena na našem tržištu.

LIBAR


Adresa

Antuna Mihanovića 5

88220 Široki Brijeg, BiH


Kontakt podatci

Tel/fax: + 387 39 705 631

Tel/fax: + 387 39 705 442

E-mail: info@libar.ba


Upisi u tijeku